VAJEČNÉ SKOŘÁPKY

Vaječné skořápky - moučka

Vaječná skořápková blána je bohatým zdrojem kolagenu, glykosaminoglykanu a elastinu - látek nutných pro výživu kloubů. Tyto blány se v moučce projevují jako větší pružné kousky.

Zažité pověry u mnohých chovatelů o špatné stravitelnosti skořápek psem, jsou nesmyslné. Skořápky jsou přirozenou, přírodní surovinou, obdobně jako kosti. Pes je pro jejich trávení a využití vápníku z nich, velmi dobře přizpůsoben. Jeho žaludeční šťávy mají pH 2,5 což pro názornost odpovídá koncentrované kyselině sírové. Tak kyselé prostředí rozloží velmi snadno syrové kosti, natož pak jemně mleté vaječné skořápky.

Možnosti použití: Ne každý pes však chce, nebo může žrát kosti. Především u malých plemen, kde zkrmování kostí je problematické, se skořápky mohou stát výbornou alternativou právě za ně, jakožto přírodní a dobře stravitelný zdroj vápníku.

Sušené, jemně mleté vaječné skořápky, včetně podskořápkových blan. Vynikající zdroj přirozeného, velmi dobře využitelného vápníku, fosforu a stopových prvků. Plnohodnotná náhrada syrových kostí u menších plemen, při krmení Barfem, březích a kojících fen.

Obsah minerálních látek - průměr v 1 kg: Popeloviny - 88,7 %, Vápník - 35 %, Fosfor - 0,22 %, Sodík - 0,15 %, Draslík - 0,1 %, Hořčík - 0,41 %, Železo - 21 mg.

  • Charakteristika: Vaječné skořápky, pocházejí od české firmy zabývající se zpracováním slepičích vajec pro potravinářský průmysl. Druhotnou surovinou jsou pak skořápky, které se tepelně ošetří proti zárodkům salmonelózy, usuší se a pomelou na jemnou moučku - a to včetně podskořápkové blány.